Headerbild

Kategorier

Knivsta Judo Cup 1 11/2!

2024-02-13 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Söndagen den 11/2 var för 14 glada barn/ungdomar och deras föräldrar ännu en härlig dag i judons tecken. Denna gång var det Knivsta som bjöd på tävling.

Speciellt för denna tävling var att flera av barnen valt att tävla i en ålderskategori högre för att få mer motstånd.

På förmiddagen startade de minsta barnen i kategorin U9. Här hade vi tre tävlande. Först ut var vår minsta kämpe Leenah som tävlade för första gången. Helt orädd studsade hon upp på mattan och efter några fina matcher slutade hon på en första plats.

Näst ut var Axel och Muhammad som båda kämpade hårt i respektive viktklass och efter ett antal bra matcher slutade dom på varsin brons- respektive silverplats.

Näst på tur stod barnen i kategori U11 och U13. Här bjöds man på underhållning i världsklass. Alla visade prov på en brant uppåtgående utvecklingskurva.

 Freya och Sigrid sopade mattan i sina respektive viktklasser (förutom en snöplig förlust för Freya). Båda två visade att dom vill vara med och tävla om de stora medaljerna i år. Freya med sin fantastiska timing och Sigrid med sin känsla för teknik och målmedvetenhet. Silver respektive guld tog dom med sig hem i bagaget med känslan att tuffare motståndare behövs.

Malte och Vidar var som två nya grabbar jämfört med senaste tävlingen. Malte jobbade metodiskt och följde ”planen” till punkt och pricka vilket resulterade i en första plats. Vidar drämde till med kanske tävlingens snyggaste kast och även han fick kliva högst upp på pallen.

Hamza kämpade på hårt och även han visade prov på stor utveckling. Han Kämpade sig till ett silver efter ett antal fina kast.

Maja och Grete har de två senaste tävlingarna varit i samma viktklass. En sak vet alla och det är att man helst inte möter en klubbkompis men tjejerna sköter det galant. Grete hade sedan senaste tävlingen ätit taggtråd till frukost varenda dag (tror tränaren i alla fall efter hennes uppvisning under dagen). Hon fick två ippon (högsta poäng) på kast. Båda kasten var för Grete nya tekniker som hon endast övat några gånger på innan. Ett av kasten gjorde att inte ens domaren kunde hålla sig och släppte ut ett WOW. Grete visade idag att hon bara kommer bli vassare och vassare. Maja ville inte vara sämre. En krona med texten ”Mattkampsprinsessan” hade hon förtjänat efter dagens show. Maja missar aldrig chansen att vinna och gjorde processen kort med sina motståndare och höll fast alla på ett lugnt och kontrollerat sätt. Även Grete fick idag se sig besegrad av Maja och tjejerna fick med sig en första- och en andraplats hem.

Eva är stark som en mindre björn och det fick motståndarna känna på. Efter att ha gjort processen kort med två av motståndarna fick Eva möta dagens överman. Efter att ha kämpat på efter bästa förmåga fick Eva se sig besegrad och åkte hem med ett silver i bagaget.

Wilda debuterade i tävlingssammanhang och det med bravur. Utan någon tvekan gick hon upp på mattan och gjorde sitt bästa. Detta belönades med en silverpeng.

Sist men absolut inte minst har vi Ninni och John. Två lugna och fokuserade krigare. Ninni vann idag livets första match och det med besked. Nästan att tränaren fällde en liten tår av lycka då allt äntligen fick stämma för Ninni. Ninni kämpar alltid lite hårdare än alla andra och lyssnar på tränaren lite mer än alla andra varför det var extra välförtjänt. John fick se sig besegrad i första matchen men hittade lugnet och fokuserade om varpå han återhämtade sig och skickade resten av motståndarna på rejäla luftfärder för att knipa guldet mitt framför ögonen på de andra.

Alla som hängt med detta gäng en enda dag vet att det är få saker man kan göra som gör en gladare. Man slås också av känslan att det är synd om alla som inte fått bevittna eller känna den lycka, glädje, lagkänsla, målmedvetenhet och kärlek som finns i denna grupp. Detta var bara en dag av många. Nu fortsätter vi snickra vidare och snart ska vi ut på äventyr igen.

Adress

Gävle JC - Judo Arena Träffen Sätra

Kontakt

E-post: gavlejudoclub@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in